Veel gestelde vragen

Waar staat VCA voor?

VCA staat voor Veiligheids Checklist Aannemers. Deze checklist stelt vrij specifieke eisen aan organisaties met betrekking tot invulling en uitvoering van veiligheidsaspecten. "Wanneer aan de eisen wordt voldaan, kan er een certificaat behaald worden".

Is VCA verplicht?

VCA is niet wettelijk verplicht. Wel is het zo dat steeds meer gemeenten, particulieren en overheden van hun werknemers eisen dat ze in het bezit zijn van een certificaat en VCA als beleidsdoelstelling invoeren.

Waarom heeft u een VCA-certificaat nodig?

Allereerst is de veiligheid van de medewerkers natuurlijk van belang. VCA geeft beheersbaarheid en geeft hulpmiddelen om hiervoor te zorgen. Daarnaast geeft het juridisch zekerheid: de organisatie kan bewijzen dat de veiligheid goed geregeld is. Bij eventuele aansprakelijkheid kan dit belangrijk zijn.

Heb ik een pasfoto nodig voor een veiligheidspas?

Ja, voor de persoonlijke veiligheidspas hebben wij een pasfoto nodig, een origineel exemplaar of een digitale versie.

Krijg ik de pasfoto weer retour?

Ja, na het maken van de persoonlijke veiligheidspas sturen wij de originele foto weer naar de betreffende organisatie retour.

Als ik mijn pasje kwijt ben, wat moet ik dan doen?

Op het moment dat er een pasje verloren is kun je dit aangeven bij de betreffende leidinggevende. De leidinggevende kan contact opnemen met SPA en wij zorgen dat er een nieuwe pas gemaakt wordt.

Als ik alleen de theorie van bijvoorbeeld een kraanopleiding heb gedaan, mag ik dan met een autolaadkraan werken?

Wanneer je in opleiding bent voor werken met de kraan, mag je na het behalen van je theorie - onder begeleiding van een ervaren collega – oefenen met de kraan. Let op: je moet nog wel je praktijkexamen halen wil je officieel in het bezit komen van een certificaat ‘specifieke deskundigheid’.

Heeft u een vraag?

Neem contact op met SPA Groep BV!

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID